طرز تهیه میرزا قاسمی سنتی ؛ غذای محلی گیلان
به گزارش وبلاگ مایکروتاچ، همان طور که می دانید میرزا قاسمی از اصیل ترین غذاهای خطه شمال است. تاریخچه میزرا قاسمی به نقل از قدیمی ترها به وسیله محمد قاسم والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه کشف شده و آن قدر توسعه یافته که الان به یکی از غذاهای محبوب و معروف ایرانی تبدیل شده و سراسر کشورمان طبخ می گردد.
میرزا قاسمی با بادمجان کبابی، تخم مرغ و گوجه و همراه همیشگی غذاهای شمالی یعنی سیر تهیه می گردد. این غذا به خاطر داشتن تخم مرغ یک غذای کامل به شمار میرود؛ اما می توانید آن را در کنار برنج کته هم سرو کنید و لذت ببرید. با ما همراه باشید تا خوشمزه ترین میرزا قاسمی عمرتان را تجربه کنید.
مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی
- بادمجان قلمی و شیرین چهار عدد
- سیر تازه یک کله
- رب گوجه فرنگی نصف قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی تازه پنج عدد
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- لیمو ترش یک عدد
- تخم مرغ چهار عدد
- زرد چوبه یک قاشق چای خوری
- روغن آفتاب گردان یا روغن زیتون شش قاشق غذاخوری
طرز تهیه میرزا قاسمی
مرحله اول
میرزا قاسمی هم مانند کشک بادمجان یکی از آن خوراک های خوشمزه ای است که می توانید با بادمجان تهیه کنید. برای آغاز بادمجان ها را تا زمانی که پوست آن ها به طور کامل ذغالی و داخل آن پخته نشده، روی ذغال نگه دارید تا کاملا کبابی شوند. می توانید یک سیخ چوبی داخل بادمجان ها فرو کنید تا متوجه شوید کاملا پخته شده اند. حالا بادمجان ها را کنار بگذارید تا سرد شوند.
مرحله دوم
گوجه فرنگی میرزا قاسمی را رنده نموده و سیر را خیلی ریز ساطوری کنید. یک شش قاشق غذاخوری داخل تابه بریزید و تا زمانی که روغن زیاد داغ نشده تابه را روی شعله بگذارید سپس سیر خرد شده و زردچوبه را به روغن اضافه کنید و چند ثانیه با شعله ملایم تفت دهید. بادمجان ها را خوب پوست کنید، سپس ساطوری نموده و به مواد اضافه کنید. مواد را یک دقیقه تفت دهید.
مرحله سوم
حالا گوجه فرنگی را داخل تابه بریزید و در تابه را بگذارید. شعله را کم کنید و اجازه دهید آب مواد کشیده گردد سپس آب لیمو و رب را به میرزا قاسمی خود اضافه کنید و کمی تفت دهید. نمک و فلفل را اضافه نموده و خوب هم بزنید. تخم مرغ ها را روی مواد شکسته و بدون این که هم بزنید در تابه را بگذارید.
مرحله چهارم
بعد از بسته شدن کامل تخم مرغ ها در تابه را برداربد و آن ها را تکه تکه کنید و مواد را هم بزنید تا تخم مرغ ها کامل خرد شوند. در آخر میرزاقاسمی را در ظرفی مناسب کنار برنج کته یا نان سرو کنید و با جعفری تزیین کنید. نوش جان!
منبع: کتاب کاله