طرز تهیه خورشت گوجه سبز مازندارنی اصیل مجلسی و جا افتاده
به گزارش وبلاگ مایکروتاچ، معمولا گوجه سبز از آن دسته میوه هاست که خیلی ها فقط تجربه خام خوردنش را دارند، در حالی که می توانید با آن غذاهای سنتی خوشمزه بپزید. خورشت گوجه سبز مازندرانی با آن چه به نام خورشت گوجه سبز معمولی می شناسید و بخشی از خورشت های سبز رنگ است، کمی تفاوت دارد. چون در این خورشت از تخم مرغ استفاده می شود. اگر دوست دارید یک خورشت محلی خوشمزه را امتحان کنید در ادامه طرز تهیه خورشت گوجه سبز مازندرانی اصیل را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه خورشت گوجه سبز مازندرانی
- گوجه سبز رسیده نیم کیلو
- جعفری 300 گرم
- تخم مرغ 4 تا 5 عدد
- پیاز سرخ شده 3 تا 4 عدد
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- آب نارنج یا رب نارنج 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- شکر 2تا 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورشت گوجه سبز مازندرانی
1. آماده کردن گوجه سبز
اولین مرحله از طرز تهیه خورشت گوجه سبز مازندرانی درست مثل طرز تهیه خورشت گوجه سبز با مرغ این است که گوجه سبزها را آماده کنید برای این کار می توانید هم گوجه سبز رسیده و آلو شده استفاده کنید تا راحت پوستش را بگیرید و بعد با مقداری آب بپزید. اما اگر از گوجه سبز خام استفاده می کنید باید آن ها را داخل یک قابلمه آب بریزید و بگذارید بجوشد بعد آن ها را در صافی صاف کنید تا پوستی همراه آن نباشد.
2. تفت دادن پیاز
هم زمان که گوجه سبز در حال پخت است بهترین زمان برای آماده کردن پیاز داغ است. برای این کار پیاز را نگینی یا ریز خرد کنید بعد با مقداری روغن تفت دهید.
3. اضافه کردن تخم مرغ
اکنون تخم مرغ ها را در یک ظرف مناسب بشکنید و به آن ها نمک، فلفل و ادویه را اضافه کنید و خوب هم بزنید سپس آن را به پیاز داغ اضافه کنید و اجازه دهید خوب ببندد و سرخ شود.
4. اضافه کردن جعفری خرد شده و پخت نهایی خورشت گوجه سبز
جعفری ساطوری خرد شده را هم در مقداری روغن تفت و بعد آن را به ترکیب تخم مرغ و پیاز اضافه کنید. سپس مخلوط را به گوجه سبز در حال پخت اضافه کنید بعد آب نارنج یا رب نارنج و شکر را اضافه کنید و هم بزنید. بعد اجازه دهید خورشت جا بیافتد سپس آن را در ظرف مد نظرتان سرو کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه خورشت گوجه سبز مازندرانی
تهیه و پخت خورشت گوجه سبز کار متفاوتی است که می توانید همگی در منزل تجربه کنید. هرچند تهیه آن در نقاط ایران به شکل های متفاوت انجام می شود اما خورشت گوجه سبز مازندرانی قطعا یکی از خوشمزه ترین ترکیب های غذایی با گوجه سبز است.
استفاده از مرغ در تهیه خورشت گوجه سبز
برای تهیه خورش گوجه سبز مازندرانی هم مثل خورش گوجه سبز عادی می توانید از تکه های کوچک سینه مرغ تفت داده شده هم در استفاده کنید.
تفاوت خورشت گوجه سبز در شمال ایران
خورشت گوجه سبز در شهرهای مختلف شمال ایران با کمی تفاوت تهیه می شود حتی اسمش هم فرق دارد مثلا در مازندران به آن هلی قورو یا هلی خورش می گویند و معمولا از گوجه سبز در کنار نعناع، پیاز، سیر و تخم مرغ به همراه شکر این غذا را تهیه می کنند.
اما به این غذا در گیلان خالو آبه یا هالی آوی می گویند. این غذا با کمی آرد برنج تهیه می شود و در آن سبزی نعناع و گشنیز می ریزند و درست مثل مدل مازندرانی تخم مرغ به آن اضافه می شود.
استفاده از گوجه سبز تازه یا فریزری
معمولا مردم شمال ایران از گوجه سبز تازه برای تهیه این غذا استفاده می کنند و به نوعی این غذا یک غذای فصلی است اما اکنون با وجود فریزر می توانید در فصل گوجه سبز آن را فریز کنید و هر زمان هوس این غذای محلی را کردید با آن خورشتتان را تهیه کنید. دقت کنید بهتر است هنگام انتخاب گوجه سبز از گوجه سبزهای رسیده تر که آلو شده اند استفاده کنید. در کنار تهیه غذا با گوجه سبز می توانید طرز تهیه شور گوجه سبز را هم در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله