چرا به اهداف سال نو نمی رسیم؟

به گزارش وبلاگ مایکروتاچ، سال جاری دیگه فرق داره! میخوام بترکونم! حتماً شما هم در شروع سال تازه این جمله را بارها از اطرافیان خود شنیده اید، شاید خود شما گوینده این جمله باشید. اگر هستید، اشکالی ندارد! خجالت نکشید، چون همه ما مثل هم هستیم. عمل کردن به اهداف سال تازه سخت است، همین که نیت برنامه ریزی و تغییر کردن را دارید، باز هم از خیلی از افراد جلوتر هستید. تا چشم به هم زدیم اسفند شد و به سرعت یک سال دیگر هم گذشت. اگر شما جزء ابر انسان ها و قهرمانانی هستید که به تمامی اهداف خود در سال تازه رسیده اید، اینجا چه می کنید؟! دنبال نوشتن اهداف در سال تازه باشید و به فتوحات خود ادامه دهید! اما اگر مثل همه انسان ها جایزالخطا هستید و هر سال برنامه ریزی می کنید، ولی تا فروردین تمام نشده، کاسه کوزه برنامه ریزی را می شکنید، این مقاله برای شماست. همراه ما باشید.

چرا به اهداف سال نو نمی رسیم؟

چرا در رسیدن به اهداف سال نو شکست می خوریم؟

همین اول کار، برای اینکه عذاب وجدان شما را کم کنیم و شاید کمی بهانه تراشی کنیم، باید بگوییم که شما تنها نیستید! عدم پایبندی به هدف های معین شده در سال نو، یک پدیده رایج جهانی است. طبق مطالعه ای که به وسیله دانشگاه اسکرانتون انجام شد، نشان داد که 23 درصد از افراد تنها یک هفته بعد از هدف گذاری سال نو، آن را ترک می نمایند. از طرفی دیگر فقط 16 درصد از افراد، به اهداف سال نو می رسند و به آن عمل می نمایند. احتمال اینکه هر کدام از ما جزء 16 درصدی ها باشیم غیرممکن نیست. عدم رسیدن به این اهداف، دلایل زیادی دارد. ممکن است سال جاری، سال خوبی برای شما نبوده و با مشکلاتی مانند بیماری و مسائل خانوادگی روبرو شده باشید. اگر عوامل محیطی منجر به عدم تمرکز شما شده، عذر شما موجه است، اما اگر با مشکل لاینحلی روبرو نبوده اید، احتمالاً در مسیر هدف گذاری به بیراهه رفته اید.

اثر روانشناختی آغاز دوباره

همانطور که ذکر شد، این پدیده بین همه مردم جهان رخ می دهد. جالب است بدانید که اهداف سال نو، نمونه شاخص یک پدیده روانشناختی هستند که بعنوان اثر آغاز دوباره شناخته می شوند. هر کدام از ما دوست داریم سالم تر، زیباتر، پولدارتر و پیروز تر باشیم. برای رسیدن به این اهداف احتیاج به یک آغاز دوباره داریم. نمونه ساده آغاز دوباره شنبه هاست. خیلی اوقات تصمیمات خود را به شنبه حواله می کنیم. آغاز فصل نو و آغاز هفته، به ما حس تازگی می دهد. همانطور که فصل ها نو می شوند ما هم باید تغییر کنیم. اما مشکل اصلی اینجاست که به این اهداف نمی رسیم. نرسیدن به اهداف می تواند به دلایل زیادی بستگی داشته باشد.

دلایل شکست اهداف سال نو

شاید اینکه طی یکسال به اهداف سال نو نرسیم، با کمی توجیه و خوش بینی قابل چشم پوشی باشد؛ اما اگر هر سال به اهداف خود نمی رسید، یعنی یک جای کار می لنگد و باید هر چه سریع تر مشکل را پیدا کنید؛ اگر این کار را نکنید، نه تنها بی انگیزه می شوید بلکه ممکن است اعتماد بنفس تان نیز تحت تأثیر قرار گیرد، طوریکه ترجیح دهید اصلاً هدف گذاری نکنید تا با شکست روبرو نشوید. در ادامه دلایل رایج شکست اهداف سال نو را به صورت اجمالی آنالیز می کنیم:

بیش از حد خوش بین هستید

متأسفانه، خوش بینی به تنهایی منجر به ایجاد تغییری بزرگ نمی گردد. حتی ممکن است خوش بینی باعث گردد بادی به غبغب خود بیندازید و توقعات عجیب و غریبی از خودتان داشته باشید، مثلاً معین کنید طی یکسال به فضا بروید، سوار فیل شوید یا اینکه آپولو هوا کنید! سطح توقعات خود را پایین بیاورید، بخصوص اینکه در این اقتصاد نابسمان، از خودتان توقعات فضایی نداشته باشید. خیلی از اهداف سال نو حول محور مالی و سلامتی می چرخد. مثلاً معین می کنید 50 کیلو وزن کم کنید، زبان نو بیاموزید یا اینکه تبدیل به رئیس بخش شرکت شوید. همه این هدف ها شدنی است، به شرط آنکه سختی را به جان خریداری کنید. برای تغییر رفتار، باید ناراحت شوید، از روتین روزمره فاصله بگیرید و سختی بکشید. هیچ کس نمی خواهد در طولانی مدت ناراحت باشد و سختی بکشد! بنابراین ترجیح می دهیم که به اهداف نو خود پشت کنیم. برای جلوگیری از این امر، باید اهداف خود را کوچک و واقع بینانه در نظر بگیریم. از نظر سلامت بدن درست نیست که 50 کیلو اضافه وزن را در طی یکسال کم کنید. به جای این هدف بگویید که: در طی یکسال سالم غذا می خورم، هفته ای 3 بار باشگاه می روم و 10 کیلو بدون برگشت کم می کنم.

آماده تغییر نیستید

عید نوروز برترین فضا را برای تغییر و تحول ایجاد می نماید. کافی است در خیابان ها قدم بزنید. مردم در تکاپو برای خرید سال نو هستند، سبزه روییده می گردد و تمامی درختان کم کم آغاز به جوانه زدن می نمایند. چنین فضایی حتی بصورت موقت ایجاب می نماید که دست به کار شوید و شما هم تغییر کنید. مشکل از آنجا آغاز می گردد که شاید قلباً آماده نیستید و به اصطلاح جوگیر می شوید! مثلاً با خود می گویید تمامی دوست و آشناها به باشگاه می روند، پس چرا من نروم تا خوش اندام شوم؟ از قلم نیاندازید که یک کوشش نیمه کاره، به احتمال زیاد نتایج معکوس دارد. جالب است بدانید که 12 درصد از اعضای نو باشگاه، در ماه اول سال میلادی ثبت نام می نمایند، با این حال، 90 درصد از این اعضای نو در همان ماه اول دیگر به باشگاه نمی آیند و عطای تناسب اندام را به لقایش می بخشند. ما به این فکر نمی کنیم که چرا می خواهیم وزن کمتری داشته باشیم یا چگونه می توانیم این کار را انجام دهیم؛ بلکه جوگیرانه، به باشگاه می رویم، ثبت نام می کنیم و در نهایت رها می کنیم.

  • چگونه با هدف گذاری واقع گرایانه به پیروزیت برسیم؟

  • 10 راه حل که به عملی کردن تصمیمات در سال نو یاری می نمایند

هیچ چیزی معین نیست

یکی از دلایل عمده در شکست اهداف سال نو، معین نبودن است. شما تصمیم می گیرید که کتاب بخوانم، غذاهای سالم بخورم، پس انداز داشته باشم و کسب و کار خودم را راه بیندازم. تمامی این اهداف، هیچ ویژگی معین و قابل سنجشی ندارند. برای معین کردن این اهداف، باید از خود این سؤالات را بپرسید:

  • چقدر کتاب بخوانم؟
  • غذای سالم شامل چه محصولاتی می گردد؟
  • در این شرایط مالی اصلاً می توانم پس انداز داشته باشم؟ اگر پاسخ مثبت است، هر ماه می توانم چقدر پس انداز کنم؟
  • چه کسب و کاری داشته باشم؟ همین که زیر یوغ رئیسم نباشم برای آغاز کسب و کار کافی است؟

اهداف نامعین معمولاً این 3 ویژگی را دارند:

  1. قابل عمل نیستند چون معین نیست که دقیقاً برای رسیدن به هدف باید چه کاری را انجام داد.
  2. میزان گیری آن ها سخت است و همه چیز خیلی کلی در نظر گرفته می گردد.
  3. مبهم هستند طوریکه شاید شبیه به آرزو باشند تا یک هدف عملی و واقعی.

هدف سال نو مطابق با سبک زندگی شما نیست

خیلی از اوقات اهداف معین شده با سبک زندگی ما تداخل دارند. مثلاً بگویید: سال جاری تصمیم دارم در محل کارم ترفیع بگیرم. در حالت عادی این یک هدف عالی به نظر می رسد، اما اگر از شغلتان متنفر هستید و هر روز صبح با بدبختی و زجه مویه از رختخواب جدا می شوید، اصلا هدف خوبی را انتخاب نکرده اید! ممکن است تصور کنید وقتی ترفیع بگیرید، شغلتان قابل تحمل تر می گردد، اما اینطور نیست. اگر از شغلتان، محیط کاری، حقوقتان، رئیستان و همه چیز مربوط به کارتان متنفرید، باید صورت مسئله را پاک کنید و در پی یک شغل بهتر باشید.

اگر هدفتان این است که هر روز ساعت 9 شب به رختخواب بروید و ساعت 6 صبح بیدار شوید، تصمیم خوبی است. اما اگر همسرتان یک هفته در میان شیفت شب کار می نماید، اصلاً هدف خوبی را انتخاب نکرده اید زیرا نیمی از سال به سختی می توانید همسرتان را ببینید. پس سبک زندگی شما نیز تأثیر زیادی بر روی رسیدن به اهداف سال نو دارد.

سخن آخر

تمامی تصمیمات سال نو، محکوم به شکست نیستند و بسیاری از مردم حداقل به بعضی از اهداف خود می رسند. اگر هر سال تصمیم می گیرد جهان را تغییر دهید و کائنات و فلک به اشاره شما بچرخند، بهتر است که تنو نظر کنید. اهداف سال نو باید عملی باشند تا شانس پیروزیت را به حداکثر برسانند. ما دوست داریم اهدافمان در سال 1403 عملی شوند. برای اینکه مطمئن شوید اهداف سال 1403 موجب ناامیدی شما نمی گردد و منطقی هستند، کافی است آن ها را از یک هدف بزرگ به اهداف کوچک تقسیم کنید و از خود بپرسید آیا این هدف مناسب من است یا خیر. مهم تر از همه اینکه با خود مهربان باشید و در صورت نرسیدن ناامید نشوید، برترین کار این است که با رسیدن به اهداف کوچک، جشنی برگزار کنید و از مسیر رسیدن به اهداف لذت ببرید.

منابع:

N26, Forbes, verywellmind

منبع: دیجیکالا مگ

به "چرا به اهداف سال نو نمی رسیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا به اهداف سال نو نمی رسیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید