فعالیت 500 هزار دستگاه استخراج رمز ارز در ایران
به گزارش وبلاگ مایکروتاچ، خبرنگاران : رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران با بیان اینکه آمار رسمی درباره تعداد دستگاه های استخراج رمز ارز وجود ندارد، گفت: برآوردی که حدود دو سال قبل صورت گرفته، نشان می دهد 500 هزار دستگاه در ایران موجود بوده است.

به گزارش وبلاگ مایکروتاچ از ایرنا، سال گذشته قبل از این که صنعت استخراج رمز ارز در کشورمان قانونی گردد، به ماینرها (استخراج نمایندگان رمزارز) قاچاقچی برق می گفتند. اما پس از مدتی، دولت این صنعت را به رسمیت شناخت. اما به رسمیت شناختن این صنعت به این معنی نبود که مانند دیگر صنایع با آن برخورد گردد.
استخراج رمز ارز با انرژی کمتر و بازدهی بیشتر
محمدرضا شرفی رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار مالی ایرنا گفت: برخورد دستگاه ها با استخراج رمز ارز خیلی سخت تر و محدودتر از صنایع دیگر است. محدویت هایی که خلاف قانون است اما هنوز نتوانسته اند از آن ها عبور نمایند.
او معتقد است با قوانین دست و پاگیری که در این حوزه وضع شده، معدود اشخاصی می توانند در حوزه استخراج رمز ارز فعالیت نمایند و همه مردم در حال حاضر راهی برای ورود به این فعالیت ندارند. فعالیتی که با صرف انرژی کمتر نسبت به صنایع دیگر، پربازده تر است.
وی با این شرحات اضافه نمود: طبق مصوبه تیرماه سال گذشته هیات دولت، استخراج رمز ارز به عنوان یک فعالیت فراوریی صنعتی به رسمیت شناخته شد اما دستورالعمل وزارت صمت برای فعالیت استخراج رمز ارز در کشور بسیار عجیب است و فعالیت مجموعه ها را به طور عملی به شهرک های صنعتی که زیر نظر شرکت شهرک های صنعتی فعالیت می نمایند، محدود نموده است که این شرکت هم اجازه برای فعالیت نمی دهد.
شرفی تشریح کرد: به واسطه این اتفاق بسیاری از سرمایه های کشور بدون استفاده مانده اند. ورود به این صنعت احتیاج به سرمایه گذاری مجدد و اتلاف منابع دارد که این موضوع کاملا مغایر با اصول جهش فراوری است. برای برداشته شدن این موانع، نامه نگاری هایی انجام دادیم اما هنوز چاره ای برای آن اندیشیده نشده است.
در این زمان خاص است که می توان از دستگاه هایی که وارد شده در راستا قانونی استفاده کرد. اگر راستا قانونی وجود نداشته باشد، مردم ناچار دستگاه های قاچاق خود را به زیرزمین ها می برند و فرصتی که می تواند به نفع کشور باشد به همین سادگی از دست رفته و تبدیل به تهدید می گردد.
شرفی اضافه نمود: علاوه بر این وزارت صمت محدویتی برای انشعاباتی که اکنون بدون استفاده مانده، در نظر گرفته است. در حالی که می توان با تغییر تعرفه از این انشعابات برای استخراج رمز ارز استفاده کرد اما با محدود کردن این امکان، حداقل توان انشعاب را 250 کیلووات در نظر گرفته اند.
سهم کشور از استخراج رمز ارز قابل وصول است
او در شرح این که چرا تخصیص حداقل 250 کیلووات می تواند مشکل آفرین باشد، اضافه نمود: در این توان صرفا می توان از ترانسفورماتور زمینی استفاده کرد که قیمت آن 2.5 برابر ترانس هوایی است و این تفاوت قیمت به فعالان این صنعت تحمیل شده است.
شرفی با بیان این که ما در کشور، صنعتی نداریم که برای فراوری آن میزان حداقلی در نظر گرفته شده باشد، اعلام کرد: اگر می خواهیم از افراد دعوت کنیم که به صورت شفاف کار نمایند، باید موارد این چنینی در آن لحاظ گردد. اگر فعالیت شفاف گردد، سهم کشور از این فعالیت مالی قابل وصول است. اما زمانی که موانع ایجاد می گردد و افراد نمی توانند قانونی کار نمایند، ممکن است به سمت راستاهای نادرست بروند.
شرفی فعالیت غیرمجاز، استفاده از برق به شیوه نادرست و پایین تر از تعرفه، واردات دستگاه های قاچاق و شفاف نبودن فعالیت ماینینگ در جامعه را راستاهای نادرستی می داند که افراد ممکن است در آن قدم بگذارند.
دستگاه های ماینینگ، ثبت می شوند
او درباره مصوبه خوداظهاری دستگاه های ماینینگ گفت: تقریبا از حدود 25 روز قبل خوداظهاری دستگاه های ماینینگ شروع شده است. به واسطه این سایت، فقط دستگاه های ثبت شده در این صنعت به رسمیت شناخته می شوند و در واقع می توان گفت دستگاه های استخراج رمز ارز در حال رجیستر شدن است. اما زمانی این کار می تواند تاثیر خوبی داشته باشد که موانعی که وزارت صمت سر راه استخراج رمز ارز گذاشته است، حذف گردد و فعالیت در این صنعت شفاف گردد.
رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران درباره تعداد دستگاه های ماینینگ موجود در ایران با بیان این که آمار رسمی در این خصوص وجود ندارد، اضافه نمود: برآوردی که حدود دو سال قبل اجرا شده، نشان می دهد 500 هزار دستگاه در ایران موجود بوده، البته اکنون و با گذشت این مدت، قطعا تعدادی از این دستگاه ها از رده خارج شده اند.
وی اضافه نمود: در تمامی صنایع معمولا طول عمر خطوط فراوری بین10 تا 20 سال است اما عمر حداکثری دستگاه های استخراج رمز ارز 2 سال است. در حوزه استخراج رمز ارزها، هر چند ماه یکبار دستگاه های به روزتر وارد چرخه کار می شوند و فعالان این حوزه باید مدام به فکر جایگزین کردن تکنولوژی های جدید باشند.
این فعال صنعت ماینینگ درباره گستره فعالیت استخراج نمایندگان رمز ارز در داخل کشور گفت: 90 درصد افراد فعال در این حوزه در مناطق آزاد و ویژه در حال کار کردن هستند که ورود به آن مکان ها کار هر کسی نیست. 10 درصد مابقی نیز در سرزمین اصلی مشغول فعالیت هستند. در حالی که بسیاری از مناطق ویژه و آزاد از نظر اقلیمی مناطق مساعدی برای این کار نیستند.
شرفی در شرح بیشتر اعلام کرد: دستگاه های استخراج رمز ارز در زمان فعالیت گرما ایجاد می نمایند و برای برطرف این گرما احتیاج است هوای مجموعه مرتبا رصد شده و خنک سازی صورت گردد. برای تامین درجه دمای مناسب برای دستگاه ها سیستم خنک نماینده تعبیه می گردد. سیستمی که علاوه بر برق، به منبع آب هم احتیاج دارد. اگر استخراج نمایندگان بتوانند در اقلیم مساعد فعالیت نمایند قطعا انرژی کمتری صرف می گردد.
منبع: اقتصادنیوز