طرز تهیه سس انبه بهتر از فست فود
به گزارش وبلاگ مایکروتاچ، سس انبه یک سس خوشمزه و خوش عطر است که در کنار غذاهای فست فودی مانند فلافل بندری، مرغ سوخاری و میگو سوخاری سرو می گردد. اگر با خواص انبه آشنا باشید، سعی می کنید این میوه را به سبد غذای خود اضافه کنید و انواع اسموتی انبه و ترشی انبه را تهیه کنید. سس انبه را می توان با دو روش تهیه کرد. اگر انبه تازه ندارید می توانید از شیوه اول یعنی تهیه سس انبه با پودر انبه بهره ببرید. چنانچه انبه تازه داشته باشید می توانید مطابقه دستوری که در ادامه به شما آموزش خواهیم داد، سس انبه را آماده نموده و از طعم آن در کنار غذاها لذت ببرید. در ادامه طرز تهیه سس انبه با انبه تازه را همراه با نکات مهم آن می خوانید.
مواد اولیه برای تهیه سس انبه
- انبه نارس 1.5 کیلوگرم
- سرکه 1.2 پیمانه
- آب جوشیده سرد 1.2 پیمانه
- نمک 1 قاشق غذاخوری
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز 1 قاشق غذاخوری
- پودر سیر 1.2 قاشق غذاخوری
- پودر زنجبیل 1.2 قاشق مرباخوری
- پودر خردل 1.2 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه سس انبه
1. پوست کردن و برش زدن انبه
در ابتدای کار برای تهیه سس انبه، انبه ها را شسته و پوست می کنیم. سپس آن ها را برش زده و هسته را از میوه جدا می کنیم. بعد از جدا شدن هسته، تکه های انبه را به قطعات کوچک تری برش زده و درون یک قابلمه می ریزیم.
2. پخت مواد اولیه
بعد از اینکه انبه های تکه شده را درون قابلمه ریختید، آن را روی حرارت قرار داده و ادویه ها به همراه شکر، سرکه و آب را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید تا مواد مخلوط شوند و سپس در قابلمه را گذاشته و برای مدت بیست دقیقه منتظر بمانید تا مواد روی حرارت باشند. از حرارت ملایم بهره ببرید و توجه داشته باشید که پس از گذشت بیست دقیقه انبه ها نرم و له شده باشند.
3. صاف کردن انبه
بعد از پخت مواد باید آن ها را از صافی رد کنیم. مواد درون قابلمه را توی یک صافی می ریزیم و آن را روی یک ظرف قرار می دهیم. سپس با استفاده از یک لیسک یا قاشق، تمام مواد را از صافی رد می کنیم. به جای رد کردن مواد از صافی می توانید از گوشت کوب برقی برای یکدست کردن مواد نیز بهره ببرید. سس انبه شما باید به غلظتی مشابه تصویر زیر رسیده باشد. در این مرحله سس آماده است و می توانید پس از خنک شدن آن را نوش جان کنید.
نکات مهم طرز تهیه سس انبه
سس انبه را می توان در کمترین زمان ممکن و به راحتی آماده کرد. در ادامه نکات مهمی را که حین آماده کردن این سس ضروری است بدانید را آورده ایم.
- استفاده از ادویه هایی که در این دستور آمده تا حد زیادی به ذائقه شما بستگی دارد و می توانید بعضی را حذف کنید.
- در صورتی که طعم تند را برای سس انبه می پسندید می توانید از فلفل قرمز بیشتری بهره ببرید.
- در صورتی که از انبه شیرین استفاده می کنید می توانید شکر را حذف کنید.
- در سرانجام کار می توانید از جعفری خرد شده تازه یا خشک نیز بهره ببرید.
سوالات متداول درباره تهیه سس انبه
حالا که رسپی سس انبه و نکات مهم آن را یاد گرفتیم بد نیست که به چند سوال متداول نیز درباره تهیه این سس پاسخ بدهیم.
مدت زمان نگهداری سس انبه تهیه شده با انبه تازه چقدر است؟
سس انبه ای که با انبه تازه تهیه شده باشد را می توانید تا مدت 3 ماه در یک ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
آیا ضروری است حتما از شکر یا سرکه استفاده کنیم؟
در تهیه سس انبه، از شکر و سرکه برای تعدیل طعم سس استفاده می گردد. چنانچه انبه هایی که استفاده می کنید شیرین هستند، می توانید شکر را حذف کنید.
آیا می توان از نشاسته ذرت در تهیه سس انبه استفاده کرد؟
نشاسته ذرت برای غلظت بیشتر دادن به سس استفاده می گردد. در صورتی که شما از میوه انبه تازه استفاده می کنید، سس شما غلظت لازم را خواهد داشت. اما چنانچه از پودر انبه استفاده می کنید یا سس غلیظ تری دوست دارید می توانید مقداری نشاسته ذرت را در آب حل نموده و به سس اضافه کنید و روی حرارت هم بزنید.
منبع: کتاب کاله