راز های ناگفته درباره سالاد سزار؛ از امپراطور روم تا سزار کاردینی

به گزارش وبلاگ مایکروتاچ، جالب است بدانید که این سالاد هیچ ربطی به امپراطور روم ندارد! درباره اختراع سالاد سزار چندین داستان متفاوت وجود دارد.

راز های ناگفته درباره سالاد سزار؛ از امپراطور روم تا سزار کاردینی

سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر جهان هستند که بیش تر به عنوان پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیبات کاملی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالاد ها معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات، مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، مرغ، حبوبات پخته، پاستا، نان تست، پنیر و... نیز به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان آن ها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.

سالاد سزار یکی از مشهورترین و خوشمزه ترین سالاد هایی است که امروزه در منوی اصلی تمام رستوران ها و کافه ها وجود دارد و هر آشپزی دستور تهیه ویژه خود را برای درست کردن سالاد سزار وسس آن دارد.

این سالاد که از ترکیب برگ های کاهو با نان تست، تکه های مرغ گریل یا سوخاری، نان تست گریل شده، زیتون و... تهیه می گردد، دارای سس مخصوصی است که بیشترین طعم خوب آن به مزه همین سس بستگی دارد. اما جالب است بدانید که سالاد سزار دارای تاریخچه بسیار مجذوب نماینده و شنیدنی است که در ادامه این مطلب به آن می پردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

ژولیوس سزار یا سزار کاردینی

برخلاف تصور بسیاری از مردم که گمان می نمایند اختراع سالاد سزار ربطی به ژولیوس سزار، امپراطور مشهور روم باستان دارد؛ جالب است بدانید که این سالاد هیچ ربطی به امپراطور روم ندارد! درباره اختراع سالاد سزار چندین داستان متفاوت وجود دارد. بعضی این سالاد را آمریکایی و بعضی دیگر آن را اصالتا ایتالیایی می دانند. یکی از مشهورترین داستان ها درباره ابداع سالاد سزار که به واقعیت نزدیک تر است، مربوط به 100 سال پیش و یک آشپز ایتالیایی ـ آمریکایی به نام سزار کاردینی است. او که بعد از جنگ جهانی اول همراه با برادرش، الکس به آمریکا مهاجرت کرد، در شهر تیخوانای مکزیک رستورانش را تاسیس کرد.

سزار کاردینی آشپز ماهری بود و رستورانش جای سوزن انداختن نداشت. در یکی از روز های شلوغ ماه جولای در سال 1924 سزار کاردینی در آشپزخانه رستورانش متوجه می گردد که مواد غذایی کم آورده و برای بقیه سفارشات احتیاج به مواد غذایی بیشتری دارد. او که نمی خواست مشتریانش گرسنه از رستوران بیرون بروند، تصمیم گرفت با به جای مانده مواد غذایی که در آشپزخانه است، غذایی را سرهم کند و روی میز مشتری بفرستد. او برگ های کاهو را کمی درشت تر از حد معمول خرد کرد و داخل کاسه ریخت؛ سپس کمی روغن زیتون و تخم مرغ آبپز به آن افزود و این ظرف شگفت انگیز را روی میز مشتریان فرستاد.

کسانی که این سالاد را خوردند، از طعم بی نظیر آن شگفت زده شدند و به این ترتیب سالاد مشهور سزار اختراع شد. مردم که برای خوردن این سالاد به رستوران کاردینی می رفتند، نام این سالاد را به افتخار نام آشپز مخصوص آن، سالاد سزار گذاشتند. ویژگی مهم این سالاد، سس خوشمزه و مجذوب نمایندهی بود که سزار کاردینی آن را با دستور ویژه خودش تهیه می کرد و روی مواد سالاد می ریخت. مردم چنان شیفته این سس شدند که سال ها بعد یعنی در سال 1948 سزار کاردینی به فراوری انبوه آن پرداخت و بطری های مشهور حاوی سس سزار را به مردم می فروخت. سزار کاردینی در پی این موفقیت به لس آنجلس مهاجرت کرد و سوپرمارکت بزرگ کاردینی را همراه با دخترش افتتاح کرد که بطری های سس مخصوص سزار، یکی از اصلی ترین اجناس این سوپر مارکت بود.

دو مدعی دیگر برای اختراع سالاد سزار

اما در داستانی دیگر برادر سزار، الکس کاردینی را مخترع سالاد سزار می دانند. الکس کاردینی خلبانی بود که اولین بار این سالاد را برای همکاران خلبانش درست کرد که شبی تا صبح مهمان رستوران کاردینی بودند. او برای صبحانه، سالاد سزار را تهیه کرد و به افتخار دوستان خلبانش نام آن را سالاد آویاتور (خلبان) گذاشت.

سومین مدعی اختراع سالاد سزار شخصی به نام لیویو سانتینی، آشپز ایتالیایی بود که برای کار به تیخوانا آمد و در آشپزخانه رستوران کاردینی مشغول به کار شد. او مدعی است که اولین بار سالاد سزار را براساس دستورالعملی که در دفترچه آشپزی مادرش دیده بود، درست کرد.

آنچه در این میان اهمیت دارد، صرف نظر از اینکه سزار کاردینی، بردارش یا لیویو سانتینی کدام یک این سالاد را اختراع نموده اند، سالاد سزار یکی از نماد های اصلی شهر تیخوانای مکزیک است و مردم جهان این شهر را با نام سالاد سزار به خاطر می آوردند. جالب است بدانید که رستوران مشهور کاردینی که سالاد سزار در آن اختراع شد، هنوز هم پابرجاست و دارای فضایی تلفیقی از جهانی قدیم و جهانی مدرن است. اگر به این رستوران بروید و سالاد سزار سفارش بدهید، این سالاد به صورتی نمایشی برای شما سرو می گردد که همواره در خاطرتان خواهد ماند.

سالاد سزار از دیروز تا امروز

سالاد سزار که ابتدا فقط با برگ های درشت کاهو، تخم مرغ، روغن زیتون و لیمو ترش های مخصوص مکزیکی تهیه می شد، بعد ها دستخوش تغییراتی شد. مثلا آمریکایی ها به آن ماهی کولی افزودند و در بعضی از رستوران ها به جای لیموترش از آب میوه های شیرین برای تهیه سس سالاد سزار استفاده می شد. در ایران هم به جرات می توان گفت سالاد سزار بعد از سالاد شیرازی یکی از محبوب ترین سالادهاست که مردم آن را در کافه ها و رستوران ها سفارش می دهند. سالاد سزار در ایران معمولا از ترکیب برگ کاهو با فیله مرغ، برش های زیتون، پنیر فتا و تکه های نان تست تهیه می گردد که در ترکیب با سسی مخصوص از روغن زیتون و آب لیمو ترش سرو می گردد.

منبع: فرادید

منبع: فرارو

به "راز های ناگفته درباره سالاد سزار؛ از امپراطور روم تا سزار کاردینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راز های ناگفته درباره سالاد سزار؛ از امپراطور روم تا سزار کاردینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید