دستور حریره بادام آسان و خوشمزه برای نوزاد
به گزارش وبلاگ مایکروتاچ، حریره بادام در دنیای تغذیه از مغذی ترین غذاها برای بزرگسالان به ویژه نوزادان شناخته می گردد. شما از شش ماهگی می توانید این غذای یاریی را به نوزاد خود بدهید تا به گوارش او یاری نموده باشید. شما هم چنین می توانید طرز تهیه حریره بادام را در کتاب کاله بخوانید. حریره بادام با روش های متفاوتی تهیه می گردد که در این مطلب دستور حریره بادام با جو دوسر را شرح داده ایم. به یاد داشته باشید که حریره فقط غذای یاریی مخصوص نوزادان نیست بلکه بزرگسالان هم می توانند آن را به عنوان دسر میل نمایند.
مواد لازم برای تهیه حریره بادام
- جو دوسر یک فنجان
- بادام نصف فنجان
- هل دو قاشق چای خوری
- آب نصف فنجان
- عسل دو قاشق مرباخوری
- کره به میزان لازم
دستور تهیه حریره بادام
1. بادام ها را طلایی کنید
در اولین مرحله از دستور تهیه حریره بادام، احتیاج است که ماهی تابه ای مناسب انتخاب نموده و بعد از اضافه کردن کره، بادام ها را در آن به مدت 15 تا 10 دقیقه تفت دهید تا به رنگ قهوه ای در بیایند. دقت داشته باشید که باید تا جایی آن ها را تفت دهید که خشک شوند و به راحتی پوست آن ها کنده گردد. با کندن پوست آن ها، نوزادان راحت تر آن را میل می نمایند.
نکته برای تهیه بادام
- اگر تفت دادن بادام ها برایتان سخت و سخت است، می توانید آن ها را به مدت 2 ساعت در آب ولرم خیس کنید و سپس پوست آن ها را بکنید و بعد با رنده درشت، آن ها را رنده کنید.
2. جو دوسر را برشته کنید
بعد از آن که بادام ها را برشته کردید، نوبت به جو دوسر می رسد، آن ها را هم در ماهی تابه به مدت سه دقیقه تفت دهید تا خشک شوند. با کمی تفت دادن، متوجه برشته شدن جو دوسر خواهید شد، در همین حین، هل را به آن اضافه نموده و خوب هم بزنید. با اضافه کردن هل، عطر و بو این غذا را برای نوزادتان بهتر می کنید. در نهایت در این مرحله اجازه دهید که جو دوسر و بادام تفت داده شده کمی خنک شوند.
3. مواد را پودر کنید
در ادامه دستور تهیه حریره بادام، بادام و جو دوسر خنک شده را داخل مخلوط کن بریزید و خوب با یکدیگر مخلوط شان کنید. در انتهای این مرحله باید یک پودر منسجم داشته باشید. در صورت وجود پوسته ای از جو یا بادام می توانید پودر خود را الک کنید.
- بادام را زیاد مخلوط نکنید، چرا که روغن طبیعی خود را از دست می دهد.
- در صورت استفاده از دستور تهیه حریره بادام برای نوزادان هشت ماه به بالا می توانید از پختن و تفت دادن آن صرف نظر کنید. می توانید آن را همان طور که هست، بهره ببرید.
4. شربت حریره بادام را آماده کنید
شما برای تهیه شربت حریره بادام باید عسل را به همراه پودر به دست آمده و آب داخل ماهی تابه ای جداگانه ریخته و خوب هم بزنید. قوام شربت باید به گونه ای باشد که خوب کش بیاید و به ته ماهی تابه نچسبد. در ادامه آن ها را خوب با یکدیگر مخلوط کنید و با یاری قاشق، توده های خمیری شکل گرفته در ماهی تابه را بردارید. زمان دهید که مخلوط تان به جوش بیاید، بعد از به جوش آمدن، به مدت یک دقیقه مداوم آن را هم بزنید.
- در صورت نبود عسل، به همان نسبت از شکر هم می توانید بهره ببرید.
- در صورت تهیه حریره برای نوزاد زیر شش ماه، بهتر است به جای شیر، از آب بهره ببرید، به این خاطر که شیر پاستوریزه منجر به ایجاد حساسیت های پوستی و سوزش می گردد.
- استفاده از شیر برای بچه ها بالای یک سال توصیه می گردد.
حریره بادام را سرو کنید
غلظت حریره بادام به ذائقه نوزادتان بستگی دارد، می توانید زمان دهید تا بیشتر جوش بخورد تا غلیظ تر گردد. بعد از آماده شدن این غذای یاریی، زمان کافی دهید خنک گردد تا راحت تر بتوانید در ظرف موردنظر سرو کنید. در آخر می توانید کمی کره آب نموده و روی آن بریزید.
نکاتی برای غلظت بهتر حریره بادام
دقت داشته باشید که غلظت این غذای یاریی نباید بیشتر از شیر مادر باشد تا هضم آن برای نوزاد آسان تر باشد.
اگر کمی غلیظ تر از حد معمول بود، می توانید به آن کمی آب اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط پخته شوند.
حریره بادام به سلامتی و وزن گیری نوزدان در دوران شش ماهگی بسیار یاری می نماید.
نکات تکمیلی برای تهیه حریره بادام
حریره بادام در کنار فرنی از برترین غذاهای مکمل برای نوزادان به حساب می آیند و به افزایش وزن آن ها بسیار یاری می نماید. شما می توانید طرز تهیه فرنی با آرد برنج را در کتاب کاله بخوانید و آن را تهیه کنید. در ادامه به نکات تکمیلی در رابطه با این غذای خوشمزه اشاره خواهیم کرد تا در صورت تهیه آن، با مشکل رو به رو نشوید.
حریره بادام چرا برای سلامتی نوزاد مفید است؟
حریره بادام به راحتی تهیه می گردد و به سلامت نوزادتان یاری می نماید. از مهم ترین مزایای خوردن حریره برای بچه ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- مکمل عالی برای نوزادانی که از یبوست رنج می برند.
- وجود منیزیم و آهن به رشد مطلوب نوزاد یاری می نماید.
- با وجود پروتئین های بسیار، این غذا به تقویت ایمنی کودک بسیار یاری می نماید.
در چه صورت می توان از دیگر آجیل ها در دستور تهیه حریره بادام استفاده کرد؟
استفاده از دیگر آجیل ها مانند بادام هندی برای بچه های مناسب است که بالای یک سال سن دارند و به راحتی می توانند آن را هضم نمایند. با این حال دقت داشته باشید که برای راحتی بچه ها تان می توانید حریره را از صافی رد کنید.
از چه طعم دهنده هایی در تهیه حریره می توان استفاده کرد؟
برای تهیه این مکمل خوشمزه از عسل، شکر، نبات و گلاب می توانید بهره ببرید. در نظر داشته باشید که گلاب علاوه بر عطر بی نظیری که به حریره می دهد، طعم آن را هم فوق العاده می نماید.
استفاده از بادام در رژیم غذایی نوزادان چه یاریی به آن ها می نماید؟
بادام به علت وجود مواد مغذی و فیبر فراوان در میان آجیل ها، با عنوان شاه آجیل ها شناخته می گردد. همیشه از گذشته تا به امروز به مادران توصیه شده است که آن را در رژیم غذایی بچه ها شان جای بدهند. خوردن بادام، خواص زیر را برای سلامتی نوزاد در طولانی مدت به همراه دارد:
- رشد استخوان های سالم
- افزایش رشد مغز
- وزن گیری نوزاد
- افزایش انرژی
در دستور تهیه حریره بادام چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟
مهم ترین نکته برای تهیه این مکمل غذایی، استفاده از بادام است، که باید پوست آن کامل گرفته گردد. دقت داشته باشید که حریره تان را از صافی رد کنید تا پوست های اضافه جودوسر و بادام در آن نمانده باشد. نکته دیگر که باید به آن دقت داشته باشید، روان بودن حریره تان است تا خوردن آن برای فرزندتان راحت تر باشد.
در آخر در نظر داشته باشید که اگر حریره را برای فرزند کم تر از شش ماه تهیه می کنید، از گلاب، دارچین و شیر استفاده نکنید تا حساسیت برای آن ها به وجود نیاورد.
منبع: کتاب کاله