خبرنگاران فعالیت 360 مرکز اورژانس اجتماعی در سراسر کشور
به گزارش وبلاگ مایکروتاچ، تهران - خبرنگاران - رئیس سازمان بهزیستی کشور از فعالیت 360 مرکز اورژانس اجتماعی در سراسر کشور اطلاع داد و گفت: همچنین 256 پایگاه خدمات اجتماعی در 31 استان کشور فعال است و خط تلفن فوریت های اجتماعی 123 به صورت رایگان و شبانه روزی فعالیت دارد.
به گزارش خبرنگار وبلاگ مایکروتاچ، وحید قبادی دانا روز یکشنبه در مراسم قدردانی از 123 نفر از کارشناسان منتخب مرکز فوریت های اجتماعی سراسر کشور با اشاره به شعار بهزیستی در گام دوم انقلاب مبنی بر شفافیت و توانمندسازی، ارتقای سلامت اجتماعی در بستر خانواده اضافه کرد: باتوجه به رشد آسیب های اجتماعی مانند طلاق، خشونت های خانگی از جمله همسرآزاری و خودکشی، این رشد هرچند هم که ناچیز باشد بهزیستی در ارتباط با خانواده های ایران وظیفه دارد، حتی اگر این آسیب ها یک مورد باشد، مداخلات تخصصی انجام دهد و امیدواریم دستگاه های دولتی و غیردولتی در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی به وظایف خود عمل نمایند.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه ضرورت کاهش آسیب های اجتماعی گفت: کارکنان اورژانس اجتماعی به صورت شبانه روزی در خدمت خانواده ها هستند و اورژانس اجتماعی خط اول مواجهه با خشونت هایی مانند همسرآزاری است.
خدمت رسانی اورژانس اجتماعی به بیش از یک میلیون نفر
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: اورژانس اجتماعی در سال 98 به یک میلیون و 100 هزار نفر خدمات رسانده و در 9 ماهه 99 نیز این خدمات رسانی به بالغ بر 900 هزار نفر اجرا شده است.
قبادی دانا با بیان اینکه 3500 نفر از کارشناسان در اورژانس اجتماعی فعالیت دارند، اضافه کرد: با تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، وظایف اورژانس اجتماعی سنگین تر و معین تر شده و احتیاج به تقویت دارد.
وی تاکید نمود: اورژانس اجتماعی برای اجرای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان باید مورد توجه قرار گیرد و تشکیل پلیس اطفال نیز در اجرای قانون بوده است.
آماده کردن لایحه ارتقا و توسعه اورژانس اجتماعی
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ضرورت ارتقا و توسعه اورژانس اجتماعی ما را برآن داشت که لایحه این موضوع را آماده کنیم زیرا با توجه به مسائل اورژانس اجتماعی احتیاج بود برای توسعه قانونی این مرکز اقدام گردد.
قبادی دانا با اشاره به مسائل دریافت مجوز استخدام نیروهای اورژانس اجتماعی توضیح داد: اکنون در مرکز فوریت های اجتماعی، 2362 نفر به صورت خرید خدمت فعالیت می نمایند.
وی توضیح داد: در قانون برنامه دوم توسعه آمده بود که اورژانس اجتماعی باید در شهرهای بالای 50 هزار نفر ایجاد گردد اما 150 مرکز فاقد خودروی مناسب سازی شده است.
تدوین پیش نویس لایحه قانون ساختار و وظایف سازمان فوریت های اجتماعی
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه توسعه اورژانس اجتماعی باید براساس رصد آسیب های اجتماعی مورد توجه قرار گیرد، گفت: یکی از محل های وقوع آسیب ها، سکونت های غیررسمی و نقاط حاشیه نشینی است. ایجاد پایگاه های خدمات اجتماعی در این مناطق می تواند یاری بسزایی در کاهش آسیب ها داشته باشد بنابراین پیش نویس لایحه قانون ساختار وظایف سازمان فوریت های اجتماعی بهزیستی تهیه و تدوین شد که امروز برای اینکه به دولت تقدیم گردد، آماده شده و پس از تصویب در دولت به مجلس ارائه خواهد شد.
قبادی دانا اضافه کرد: سامانه مدیریت فوریت های اجتماعی نیز آماده رونمایی است که یک سال و نیم روی آن کار کردند. با شروع به کار این سامانه، فعالیت های اورژانس اجتماعی از حالت کاغذی خارج می گردد. با فعالیت این سامانه، ارائه آمار صحیح و برنامه ریزی شایسته در اورژانس اجتماعی قابلیت انجام خواهد داشت.
وی تاکید نمود: کنترل آسیب های اجتماعی فقط وظیفه بهزیستی نیست و همه دستگاه ها موظفند وظیفه خود را در این زمینه انجام دهد.
فعالیت 2400 مرکز خدمت بهزیستی
رئیس بهزیستی گفت: در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی با ایجاد مراکز خدمات بهزیستی در 2400 محله، این امکان را فراهم می نماید که بار آسیب ها را کاهش دهد.
قبادی دانا با اشاره به مراسم قدردانی از 123 نفر از کارشناسان اورژانس اجتماعی گفت: مهم ترین دژ مستحکم در برابر آسیب های اجتماعی خانواده ها هستند اما طبیعتا در هر جامعه ای ممکن است مسائلی به وجود بیاید و در این هنگام دولت موظف است حمایت لازم را از افراد خشونت دیده به عمل بیاورد.
وی با بیان اینکه پنج نفر از پرسنل اورژانس اجتماعی بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند، اضافه کرد: کوشش شده در لایحه پیشنهادی، امنیت شغلی کارکنان و تسهیل عملکرد آنان در مناطق خطر و تجهیزات لازم نرم افزاری و سخت افزاری تامین گردد.
منبع: ایرنا