قبولی ChatGBT در امتحان پزشکی: هوش مصنوعی وارد دنیای پزشکی می گردد؟

به گزارش وبلاگ مایکروتاچ، چت جی بی تی (ChatGBT) جدیدترین چت بات بر اساس مدل زبانی مبتنی بر هوش مصنوعی-3 GPT یا3 Generative Pre-trained Transformer که شرکت OpenAI آن را ساخته است، به خاطر پاسخ های دقیق و روشنی که به پرسش ها در حوزه های گوناگون دانش می دهد، توجه بسیاری را به خود جلب نموده است.

قبولی ChatGBT در امتحان پزشکی: هوش مصنوعی وارد دنیای پزشکی می گردد؟

به گزارش وبلاگ مایکروتاچ GPT-3 یک مدل زبانی خودهمبسته است که از یادگیری ژرف ماشینی برای فراوری متون شبیه متون انسانی استفاده می نماید. این گونه هوش مصنوعی زایا (generative)هنگامی که یک متن ابتدایی به به عنوان پرامپت یا برانگیزاننده به آن داده می گردد، می تواند متنی را فراوری کند که این پرامپت را دنبال کند.

از هنگام عرضه چت جی پی تی گزارش های خبری گوناگونی از استفاده از آن در دنیای پزشکی منتشر شده و چشم اندازی از استفاده از ماشین های دارای هوش مصنوعی برای انجام بسیاری از تشخیص ها و تصمیم گیری های بالینی ترسیم شده است.

گروهی از پژوهشگران در جریان تجربه پژوهشی نشان دادند که چت جی بی تی می تواند نمره قبولی را در هر سه مرحله امتحان تایید مجوز پزشکی در آمریکا (USMLE) بگیرد.

پژوهشگرانی که از چت جی پی تی در امتحان USMLE استفاده نموده بودند، در مقاله شان در سایت medRxiv (سایتی که مقالات پژوهشی پیش از داوری همتا و انتشار در ژورنال های پزشکی در آن قرار داده می گردد) گزارش کردند که این چت بات بدون اینکه از قبل آموزش یا تقویت خاصی در حوزه پزشکی گرفته باشد، در این امتحان قبول شده است.

این مقاله را عمدتا پژوهشگرانی از شرکت انسیبل هلث (Ansible Health) نوشته اند که درباره هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای بهبود مراقبت های بهداشتی تحقیق می نمایند.

این پژوهشگران پیش از انجام این تجربه اطمینان حاصل نموده بودند که هیچکدام از پاسخ ها، شرحات و محتواهای مربوط روی گوگل ایندکس نشده باشند.

البته پژوهشگران در این تجربه پاسخ های مبهم را حذف نموده بودند، چرا که چت جی پی تی طوری برنامه ریزی شده است که توصیه پزشکی ندهد. این پاسخ های مبهم آنقدر کلی بودند که تصمیم گرفتن درباره درست یا نادرست بودن آنها مشکل بود.

به گفته این پژوهشگران، این چت بات درستی در حد میانه و هماهنگی درونی در حد بالایی را در پاسخ به پرسش های این امتحان نشان داد. البته کمترین پاسخ های درست این بات هوش مصنوعی مربوط به مرحله اول امتحان USMLE (مربوط به علوم پایه پزشکی) بود که دانشجویان هم آن را سخت ترین مرحله به حساب می آورند.

چت جی بی تی هنوز در مراحل ابتدایی است و فعلا به کار تقویت کار پزشکی می آید تا جایگزینی آن. برای مثال شرکت انسیبل از چت جی بی تی برای شرح بعضی از مفاهم تعیین پزشکی به بیماران پس از بازبینی بوسیله متخصصان انسانی استفاده می نماید. این گونه هوش مصنوعی ممکن است در طول زمان با پخته تر شدن مدل های زبانی بتواند بخش هایی از کارهای یک پزشک عمومی مانند چک آپ های پزشکی را انجام دهد. چت جی بی تی ممکن است در آینده به کار یاری به آموزش دانشجویان پزشکی هم بیاید.

این فناوری ممکن است در آینده فقط به به صورت متنی نباشد و از ورودی داده هایی مانند لحن صحبت، زبان بدن و حالات صورت هم استفاده کند.

یک مزیت این فناوری هوش مصنوعی این است که می تواند بلافاصله همه سوابق پزشکی بیمار را وارد خود کند. در حالی که پزشکان ممکن است زمان محدودی برای مرور کردن سوابق درازمدت یک بیمار در اختیار داشته باشند.

در مقابل یک نقطه ضعف مدل های هوش های مصنوعی مانند چت جی بی تی این است که گاهی اظهارات کاملا مطمئنی می نمایند که بعد معلوم گردد نادرست است، چنینن رویکردی می تواند در کاربردهای پزشکی خطرناک باشد.

یک خطر بالقوه دیگر آسیب پذیری هوش مصنوعی به انتشار اطلاعات نادرست و گمراه نماینده (misinformation) و خطرات سایبری است و این هم مانع دیگری بر سر راه به کار رفتن دکترهای ماشینی مستقل است.

منبع: همشهری آنلاین

به "قبولی ChatGBT در امتحان پزشکی: هوش مصنوعی وارد دنیای پزشکی می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قبولی ChatGBT در امتحان پزشکی: هوش مصنوعی وارد دنیای پزشکی می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید