آیا بشر کند فهم تر شده است؟!

به گزارش وبلاگ مایکروتاچ، به گفته متخصص ژنتیک از دانشگاه استنفورد آمریکا، بشریت طی 3 هزار سال اخیر دست کم دو تغییر ژنتیکی را از سر گذرانده است که تأثیر منفی بر هوش گذاشته است.

آیا بشر کند فهم تر شده است؟!

متخصصان به این نتیجه رسیده اند که طی نیم قرن گذشته بشریت کودن تر شده است. با آغاز از دهه 1970 شاخص IQ، بطور متوسط 7 نشان برای هر نسل بعدی افت نموده است.

تعدادی از متخصصان این امر را با ادامه تکامل انسان در ارتباط می دانند و دیگران با قوانین ژنتیک و گروه سوم با رشد و تکامل سریع فناوری. مغز انسان های دوران پارینه سنگی و نئاندرتال ها بزرگتر از انسان های امروزی بود.

بطور متوسط حجم مغز مردان آن دوران بیش از 1500 سانتیمتر مکعب بود. حجم مغز مردان امروزی 1425 سانتیمتر مکعب است.

در آن دوران، انسان های اولیه مجبور بودند اطلاعات مهم را در سر خود حفظ نمایند، زیرا ناقل مصنوعی اطلاعات، مثلا کتاب هنوز اختراع نشده بود و استفاده از تجربه ریش سفیدان بندرت مشاهده می شد. زیرا حد متوسط طول عمر بسیار کم بود.

اما انسان امروزی اطلاعات را بطور آماده دریافت می نماید و تجربیات نسل های گذشته نه در سر آنها بلکه در وسایل مصنوعی نگهداری می شوند. در چنین شرایطی دیگر نیازی به وجود مغز بزرگ نیست که تا 20 درصد انرژی تولیدی ارگانیزم را مصرف می نماید. احتمالا به این دلیل است که طی 25 هزار سال اخیر، کوچک شدن مغز مشاهده می گردد.

به گفته متخصص ژنتیک از دانشگاه استنفورد آمریکا، بشریت طی 3 هزار سال اخیر دست کم دو تغییر ژنتیکی را از سر گذرانده است که تأثیر منفی بر هوش گذاشته است.

پس از مهاجرت به اروپا، زندگی انسان خیلی ساده تر شد. توسعه صنعت کشاورزی، ظاهر شدن شهر ها و تکامل عرصه پزشکی تأثیر خود را بر ضریب هوش انسان گذاشت. البته آلودگی محیط زیست نیز می تواند تأثیر منفی بر ضریب هوش انسان داشته باشد.

منبع: اسپوتنیک

منبع: فرادید

به "آیا بشر کند فهم تر شده است؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا بشر کند فهم تر شده است؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید