با هایپرلوپ مثل برق و باد جابه جا شوید!
به گزارش وبلاگ مایکروتاچ، هایپرلوپ سریع ترین سیستم حمل و نقل دنیا
هایپرلوپ را می توان یک سیستم راه آهن سریع السیر در نظر گرفت. پروژه ای که می تواند در آینده ای نه چندان دور سیستم حمل و نقل دنیا را به طور کلی دگرگون سازد. این روزها شرکت های زیادی بر روی توسعه این پروژه بزرگ کار می نمایند و کشورهای مختلفی در فکر راه اندازی این سیستم هستند. یکی از شرکت هایی که به طور متمرکز در حال اجرای پروژه ها است ویرجین هایپرلوپ وان می باشد و حتی بی ام و طراحی کابین های آن را بر عهده گرفته است. یکی از مسیرهایی که احتمال می رود جزو اولین محل های پیاده سازی این طرح باشد خاورمیانه است که در آن دبی، ریاض، جده و ابوظبی به هم متصل می گردند. با خبرنگاران همراه شوید تا از جزییات این طرح بیشتر بدانید.
جزییات اجرای طرح هایپرلوپ
راستا دقیق پیاده سازی طرح هنوز معین نیست. اما طبق اعلام شرکت ویرجین در اواخر سال 2016 آن ها توافقی با اداره حمل و نقل و جاد ه های دبی امضا نموده اند تا شرایط استفاده از هایپرلوپ بین دبی و ابوظبی را ارزیابی نمایند. بر اساس اعلام شرکت ویرجین، سیستم هایپرلوپ سرعتی معادل 2 یا 3 برابر قطارهای ریلی پرسرعت دارد.
هایپرلوپ با استفاده از نیروه محرکه الکتریکی و موتوری خاص کار می نماید. این حرکت درون یک لوله که فشار در آن به شدت کاهش یافته است انجام می گردد. این واگن در داخل یک تونل بزرگ و کم فشار شناور است؛ از این رو می توان چنین سیستمی را در داخل زمین یا در ارتفاع معینی از زمین نصب کرد. واگن مسافری می تواند بین 12 تا 36 مسافر را حمل کند. به عنوان مثال بین دو شهر دبی و ابوظبی مرکز امارات سفر با ماشین دو ساعت زمان می برد. در صورت استفاده مسافران از هایپرلوپ این زمان فقط 12 دقیقه خواهد بود. تمام این راستا سرپوشیده و در یک استوانه خواهد بود استوانه نیز بر روی پایه هایی قرار خواهد گرفت.
یکی دیگر از منطقه های که در حال تست طرح می باشند (راستا دولوپ) در نوادا است. در آزمایشاتی که در سال 2017 انجام شد محققان توانستند سرعت حرکت هایپرلوپ را به 385 کیلومتر بر ساعت برسانند. این سرعت که رکورد فعلی مدل های مختلف هایپرلوپ محسوب می گردد، هنوز فاصله زیادی با 1200 کیلومتر بر ساعتی دارد که به صورت نظری پیش بینی شده است.
حرکت با سرعت 1200 کیلومتر بر ساعت درون یک محفظه می تواند بسیار ترسناک باشد اما عوامل این طرح معتقد هستند که هایپرلوپ درون یک محوطه کاملا کنترل شده است و خطرات آن از سفر با خودرو و هواپیما به مراتب کم تر هستند. سرعت تنها نکته مثبت هایپرلوپ نیست. با توسعه سیستم های حمل و نقلی می توان به توسعه منطقه ها بیرون شهر امید زیادی داشت. بعلاوه هایپرلوپ علاوه بر استفاده از انرژی خورشیدی، فراوری نماینده این انرژی هم محسوب می گردد که البته بیشتر از مصرف، فراوری نماینده است، البته این طرح در همین مرحله هم چالش هایی دارد و آن هم هزینه بسیار بالا و آلودگی صوتی زیاد آن است.
در تصویر پایین می توانید زمانی که طول می کشد با وسایل نقلیه مختلف از دوبی به ابوظبی سفر کنید را مقایسه کنید.
علاوه بر خاورمیانه و آمریکا در اروپا هم طرح هایی برای ساخت هایپرلوپ در نظر گرفته شده است. این قاره در حال حاظر هم دارای برترین سیستم های حمل و نقل به خصوص در حوزه ریلی است. اما آن ها معتقد هستند که با اجرای این راه آهن سریع السیر می توانند شرایط کنونی را بهبود ببخشند.
در طرحی که آنالیز می گردد 75 میلیون نفر در 44 شهر می توانند به یکدیگر متصل شوند. حتی در کشور هند هم مذاکراتی برای تاسیس آن انجام شده است و همه منتظر انجام آزمایشات تازه و نتایج آن هستند. در حال حاضر اسلواکی، جمهوری چک و به نحوی هلند قسمتی از این پروژه شده اند. البته احتمال می رود سرعت اجرایی شدن آن در خاورمیانه سریع تر باشد و تا 4 سال آینده اجرایی گردد!
منبع: الی گشت